Sida 1 av 1

Lära sig om skog och skogshållning via distanskurser?

Postat: sön 12 maj 2019, 10:55
av mos
Tänkte se om någon har tips, och kanske även egna erfarenheter, om bra distanskurser på högskolan där man kan lära sig lite baskunskaper om skog och skogshållning.

Tanken är att bli en så kallad månskensskogsbonde, men ju mer man kan om sin skog desto bättre, det vore inte skoj att leja bort allt arbete, nåt måste man ju klara på egen hand.

Jag förstår att det finns mycket att läsa, tex här i forumet, på https://www.skogskunskap.se/ och Skogsskötselserien. Jag har nyss soff-examinerat mig själv i forumets artikelserie om röjning.

Nu tänkte jag dock främst på högskolekurser som ges som fristående kurser på distans. För tillfället verkar det som man fortfarande kan göra sen anmälan. Något borde man ju syssla med när höstens mörka kvällar närmar sig. Alla tips, med eller utan egna erfarenheter mottages. Här är några av de kurser jag hittade, dock har jag inte kikat närmare på dem ännu.
https://www.antagning.se/se/search?peri ... sterPart=0

Det verkar som Linne och SLU är de universitet som erbjuder mest kurser?

Re: Lära sig om skog och skogshållning via distanskurser?

Postat: sön 12 maj 2019, 13:07
av Kenya Cane
Jag läser på Linneuniversitet, 25% studietakt. Om du inte har grundbehörighet så måste du först läsa Hållbart Familjeskogsburk I och II innan du kan söka till de andra fristående kurserna.