Sida 1 av 1

Utbildning

Postat: ons 29 mar 2017, 20:53
av mamus
Hej!

Jag har surfat runt litet på olika utbildningar för skogsskötsel. Jag fastnade för en 3-månaders utbildning, kvalificerad Skogsvårdsutbildning, hos Utbildning Skogs Färna AB. Är det möjligen någon här på forumet som har erfarenhet av den eller har något annat tips på bra utbildningar i skogsskötsel.

Tackar på förhand.

Magnus

Re: Utbildning

Postat: tor 30 mar 2017, 09:41
av Vilsten
Jag har varit i kontakt med dem tidigare, just den utbildningen du tänker på ges i princip enbart till utlandsfödda / långtidsarbetslösa via arbetsförmedlingen. Innehåll och tempo i kursen är anpassad därefter.

Re: Utbildning

Postat: tor 30 mar 2017, 10:00
av uffejohan
Har någon gått kursen Hållbart familjeskogsbruk i Växjö? Tror att det är en högskolekurs och har fått för mej att den är väldigt nyttig. I så fall får man väl damma av det gamla studentbetyget...

Re: Utbildning

Postat: tor 30 mar 2017, 20:18
av Håkan A
Hållbart familjeskogsbruk kan rekommenderas, @uffejohan Det finns saker att lära där oavsett om man är ny i skogssektorn eller har varit skogligt verksam under lång tid. Mixen av studenter med olika bakgrund, erfarenhet och kunskapsnivåer brukar ge ett stort lärande och erfarenhetsutbyte i sig själv. Brukar också ge en del nya kontakter i det skogliga nätverket!
Gick första Hållbart kursen efter att varit skogsägare i ca 10 år och hade stort utbyte av det. Att det sedan råkade dra iväg till en hel 180 poängsexamen på Skogs och träprogrammet till slut är en annan historia! Men kanske ett bevis på att jag tyckte att kurserna var bra!
Bara sök, det kostar dig inget mer än tiden att göra ansökan och det går att tacka nej om man ångrar sig!

Re: Utbildning

Postat: tor 30 mar 2017, 21:04
av uffejohan
Tack för info Håkan. Då får det bli ansökan till hösten. Ska verkligen bli spännande att sätta sej på skolbänken igen, samma år som klassen ska fira 50 år sedan studenten....