Sida 1 av 1

Mats Jangdal: Facebook fuskar

Postat: fre 13 maj 2016, 02:22
av Niking

Re: Mats Jangdal: Facebook fuskar

Postat: fre 13 maj 2016, 16:29
av Fredrik Reuter
Hmm, ja...
Vart ska man börja i detta?
Ni vet min ståndpunkt i detta och jag länkar in till mitt blogginlägg som har en del info: blog/Fredrik+Reuter/kan-ni-inte-gora-en-facebookgrupp-av-skogsforum-istallet_b-6769.html

Citerar också en (mycket liten) del av användaravtalet men skriver under när man använder tjänsten, kommentarer på det?

Facebook användaravtal skrev:Om någon kommer till oss med skadeståndsanspråk som rör dina handlingar, ditt innehåll eller dina uppgifter på Facebook, ska du ersätta oss för alla skador, förluster och kostnader av alla slag (inklusive rimliga juridiska avgifter och kostnader) som uppstår ur sådant anspråk. Även om vi anger regler för hur användarbeteende, kan vi inte styra eller kontrollera vad användarna gör på Facebook. Vi ansvarar inte för något innehåll eller information som användare överför till eller delar på Facebook. Vi ansvarar inte för någon information eller något innehåll som är stötande, olämpligt, obscent eller olagligt som visas på Facebook. Vi ansvarar inte för någons uppträdande på Facebook, varken online eller offline.

Re: Mats Jangdal: Facebook fuskar

Postat: lör 14 maj 2016, 22:35
av totte
Instämmer till hundra procent med Fredriks mycket välbalanserade blogginlägg om Facebook och tycker att Mats Jangdal är helt rätt ute här.

Vad jag aldrig begripit är varför Skogsforum skulle kopiera den gräsliga, opportunistiska gilla-knappen, men det är ju en randanmärkning och en bagatell.

Re: Mats Jangdal: Facebook fuskar

Postat: lör 14 maj 2016, 22:52
av Fredrik Reuter
Tack totte!

Knappen hette ju uppskatta först, men sedan röstade vi demokratiskt fram gillaknappen. Men det sägs att fb inte uppfunnit gillaknappen utan kopierat konceptet och fått ett sånt genomslag att det blivit "deras".

Re: Mats Jangdal: Facebook fuskar

Postat: lör 14 maj 2016, 23:08
av Hema
Största fördelen med en gilla-knapp är att man kan ge uppskattning för ett inlägg utan att det skickas ett mail att någon har kommenterat senaste inlägget. För vem hade uppskattat en massa kommentarer/inlägg med bara ordet "Bra" eller liknande. Finns det någon annan lösning är jag intresserad o höra. Skulle även vilja att man skulle kunna gilla med sitt nick, ibland som med en kvittens på att man läst svaret på en fråga exempelvis.

Ja ju mer man läs sätter sig in i FB, ångrar man sig bara att man anslöt sig, men nu är det lite svårt att sluta. Finns en del info där som man annars kanske skulle få svårt att få. Ibland kan det vara intressant med att få annan info till det som mainstream media trycker ut. Kan ibland ge en mer balanserad bild.