Öppna kategorin

Höjt grundavdrag är bra för landsbygden

2 inlägg 1678 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Höjt grundavdrag är bra för landsbygden

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
Elmia
Användarvisningsbild

Re: Höjt grundavdrag är bra för landsbygden

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#389756 Ett höjt grundavdrag, som Sverigedemokraterna föreslår, skulle gynna lantbrukare och andra boende på landsbygden, skriver Stefan Gård, Sveriges Mjölkbönder.

Att höja grundavdraget till samma nivå som i många andra EU-länder är ett bra förslag som Sverigedemokraterna nu lanserar. Med en skattefri inkomst på den nivå som föreslås, 150 000 kronor per år, kan många leva av sin lön utan alla de bidrag som annars är nödvändiga.

Människor på landsbygden och i glesbygden har lägre löner än de i städerna, och är i störst behov av detta avdrag. Om förslaget genomfördes skulle det medverka till att fler kunde leva och bo kvar på landet.

Många lantbruksföretagare och småföretagare har också ett lågt löneuttag, och ifall de slipper betala skatt för sitt privata uttag till nivån som föreslås kan de bättre klara sitt företagande, framförallt i svåra tider.

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Annons:
Emmaboda skog och traktor
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).