Öppna kategorin

Vem bestämmer över svensk landsbygd och jord- och skogsbruke

2 inlägg 1963 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Vem bestämmer över svensk landsbygd och jord- och skogsbruke

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#365003 Kopia från Land Göran Berglund:

Vem bestämmer över svensk landsbygd och jord- och skogsbruket i dag? På område efter område tycks starka tjänstemän ta över medan svaga politiker abdikerar.

Önskelista inför 2016
Måtte 2016 bli året när sunt förnuft ersätter högtravande och till intet förpliktigande retorik. Vi är många som är trötta på Sven-Erik Buchts version av Bridge Over Troubled Water.
Och där tjänstemännen sedan verkar driva egna agendor. Här finns en risk att detta kan öka när färre och färre tjänstemän har anknytning till jord- och skogsbruket och förstår dessa näringars faktiska förhållanden. Vi har sett det i hanteringen av vargfrågan där gällande riksdagsbeslut tänjs till rovdjurens fromma. Till exempel som i den polisanmälan som länsstyrelsen gjorde mot fårhållarna på Molstaberg.

Godkännande av vildsvinsfällor tar flera år. Kemikalieinspektionen får kritik för att inte se till svensk lantbruksnärings konkurrenskraft när användningen av olika preparat begränsas.

Arbetet med EU:s vattendirektiv, där tjänstemän hellre klubbar beslut utifrån bristfälligt underlag som kan kosta svenskt lantbruk miljardbelopp, än att låta utföra ordentliga kostnadskalkyler och säkerställa finansiering.

Hur har det blivit så här? Regeringen Göran Perssons beslut 2002 att inrätta Djurskyddsmyndigheten, den som tidigare KD-ledaren Göran Hägglund senare kom att benämna ”en lekstuga för djurrättsaktivister”, verkar ha varit någon form av startskott och en anledning till att det i dag finns tjänstemän på Jordbruksverket som drivs av en vegansk agenda.

Snacka om att sätta bocken till trädgårdsmästare.   TS
Elmia
Användarvisningsbild

Re: Vem bestämmer över svensk landsbygd och jord- och skogsb

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#365165 Källa http://www.lantbruk.com/lantbruk/tjanst ... git-makten
/Niklas

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).