Öppna kategorin

Ibland löser politikerna problem som inte finns

3 inlägg 2009 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Ibland löser politikerna problem som inte finns

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
Användarvisningsbild

Re: Ibland löser politikerna problem som inte finns

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#351992 Politikerna talar gärna om svenska mervärden, beteskrav, frihet från antibiotika, ett gott djurskydd, men det bönderna efterlyser är möjligheten att konkurrera.

Rikard Mikaels, LRF Stångenäs, vill att politiken ökar konkurrenskraften genom att ta bort särregler som världens högsta dieselskatt och moderniserar beteslagstiftningen. Han menar att som företagare kan man sköta marknaden av egen kraft om rätt förutsättningar ges.


Anders Halleröd är hårt drabbad av länsstyrelsens godtyckliga hantering av jordbruksfrågor. Han fick kvällens varmaste applåd för sin fråga: ”Hur många av er får en klump i magen när det ligger ett brev från länsstyrelsen i lådan?”
Anders Halleröd från Orust är en lantbrukare som drabbats hårt av länsstyrelsens godtycklighet.

– Vi tror att vi väljer beslutsfattare i allmänna val, men det är länsstyrelserna som tar död på svenskt lantbruk. Har ni politiker inte bättre koll, kan vi skita i att rösta, säger han.

Sven Arne Thorstensson är inne på samma spår.

– Ni politiker har myndigheter som jobbar emot oss hela tiden och även om ni anser operationen lyckad, håller patienten på att dö. Ni har 400 myndigheter med 400 vd:ar som ni misslyckas med att styra. Ni har kapitulerat och har ingen koll på länsstyrelserna, säger han

Vikigt med möten
Under slutrundan säger Tysklind (FP) att sådana här möten är oerhört viktiga.

– Ibland finns en tendens hos politiker att lösa problem som inte finns. Här handlar det om företagare som behöver rimliga spelregler och när det gäller myndigheterna måste vi föra en ständig diskussion kring lika behandling över landet.

Jan Olof Larsson (S) avslutar med att riksdagen måste bli övertydlig i sina direktiv till myndigheterna, men att man ännu inte resonerat om direktstyrning.

Vattendirektivet är en sådan fråga som hanteras olika och påverkar oerhört mycket. Larsson (S), berättar om den mängd av samtal han får och vittnesmål om hur lantbrukare runt om i landet behandlas olika och blir helt beroende av vem som hanterar just deras ärende.

– Här behövs kraftigare politisk styrning, säger Larsson.

Staxäng (M) går steget längre och säger att vattendirektivet borde kunna handhas på regeringsnivå och inte på fem olika myndighetsplatser.

Som vanligt går klockan fort och det är dags att avrunda. Publiken uppmanas att ställa ytterligare frågor direkt till sina politiker och visitkort byter ägare.

– Boka redan nu in sjunde november 2016 så ses vi igen, säger arrangören Östen Ramneskär till politiker och publik.

Användarvisningsbild

Re: Ibland löser politikerna problem som inte finns

vetinte  
#352084 Tråkit nogg löser dom sällan dom problemen som FINNS :lol:

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).