Öppna kategorin

Youtube klipp med snf

12 inlägg 5397 visningar 6 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Youtube klipp med snf

Niile  
#326005


Citat från Karin åström "Att bara markägarna ska få bestämma över skogen blir väldigt komplicerat det är många andra som behöver använda den också"

Vidare så klagar hon över att ungskogar och ogallrade skogar och hyggen inte är så inbjudande för frilufsliv.

Så miljömupparna vill diktera hur andra ska sköta sina skogar. Det bästa kanske vore om dom själv köpte skog och sen sköte den så det passar dom.   TS
Användarvisningsbild

Re: Youtube klipp med snf

Peteflamingstar  
#326012 Ja man tar sig för pannan... :shock: Undrar ganska ofta när jag går i skogen, vart alla friluftsmänniskor är nånstans? Inte är de då i något av alla tusentals bestånd jag ser varje år. Fast det är klart, jag arbetar ju flera timmars bilväg från närmsta storstadsregion... För att bara resonera kring ett av alla deras märkliga resonemang; hur tror de att skyddad och orörd skog går ihop med inbjudande miljöer för friluftsliv? Försök strosa kring i ett enormt plockepinn...

Användarvisningsbild

Re: Youtube klipp med snf

Camwood  
#326013 Jag ryser när jag tänker att det här blir framtiden för oss skogsägare! jag menar att man måste ta debatten att förklara VARFÖR man bedriver skogsbruk :shock: :roll: :?:
Bra Nille att du la upp klippet.

Avatar Fallback

Re: Youtube klipp med snf

isteskog  
#326025 Får di där damerne (SNF) bestämme så blir de inte lätt te å va skogsägare :evil:

Användarvisningsbild

Re: Youtube klipp med snf

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#326597
isteskog skrev:Får di där damerne (SNF) bestämme så blir de inte lätt te å va skogsägare :evil:


Jodå, busenkelt. Bara lägga armarna i kors och se på medans virkesvärdet fördärvas :evil: :evil:
/Niklas

Användarvisningsbild

Re: Youtube klipp med snf

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#326599 F.ö. ser jag inget komplicerat med att markägarna får bestämma över sin egen skog. Det är ju först när andra ska få vara med och bestämma, utan att behöva ta något eget ansvar, som skogsägandet blir riktigt komplicerat.
/Niklas

Avatar Fallback

Re: Youtube klipp med snf

Hema  
#326608 Jag undrar om kvinna nr2 verkligen förstår vad det är hon säger. Med det utgångsläget gör hon det väldigt eller mycket svårt att kunna ha en dialog med skogsägarna. Om dessa ska lämna ifrån sig rätten till att bruka sin mark, så borde det ges en ersättning för detta (kanske någon form av tvångsarrende?). Med den ståndpunkten som denna person har, finns det inga hyggen, ingen ungskog , men samtidigt måste allt vara gallrat. Låter som om det är någon skog för parkförvaltningen.. Nee det saknas en helhetssyn här. Visst biotoper är viktiga, men vi har inte haft så mycket skog som vi har nu på flera hundratals år.

Ta t,ex, Ljungby i södra Småland, som för flera hundra år sedan hade sanddyner för att det inte fanns tillräckligt mycket skog som band marken, utan det var mest ljung på sin höjd och det är väl högst troligt att det var pga. detta som stan fick sitt namn. Carl von Linné skrev att landskapet var så öppet att han kunde se kusten från nuvarnade Alingsåsområdet.

Samt tyvärr får jag väl säga då jag gillar allemansrätten, men utan den skulle denna frågan inte exitstera eller iaf inte på något sätt handla om hur upplevelsen är att befinna sig i skogen.

Jag kan gå med på att man sätter ett tak för hur stort ett hygge får vara, men hyggen har också sin charm. Utan hyggen så skulle det bli svårt att finna murklor och hallon i skogen. Något som jag kan tycka kan vara charmigt är hur skogen kan varierar på bara några tiotals meter. Och utan snårig ungskog skulle inte de små gläntorna/hyggena upplevas lika sköna. Och utan hyggen blir det svårt att bedriva jakt, vilket skulle leda till stora betesskador på löv och tall.

Jag personligen vill inte ha ha kalhyggen, för då får jag markbereda och sedan plantera, vilket jag hoppas kunna slippa, men jag är inte emot mindre kalhyggen.

Slutligen, Ecuador i Sydamerika har en stor del regnskog, men så fann de en stor oljefyndighet. De testade en ny strategi. Oljan är värd X-miljarder, om ni kan komma upp med motsvarande summa låter vi regnskogen stå orörd, men de fick bara in några miljoner, så tyvärrr startade de upp oljeutvinning. Det verkar det vara svårt att få ekonomisk kompensation för att kunna tänka långsiktigt.

Användarvisningsbild

Re: Youtube klipp med snf

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#326640 Jag kan inte förstå vad som är problemet med att skogsägarna får sköta sin skog själva. Skogen behöver avverkas och förnyas. Sverige behöver exportinkomster.
Äganderätten är en viktig rättighet för markägarens förfoganderätt över sin egen näringsverksamhet med olika synpunkter,olika förutsättningar , intressen, ekonomi och brukanderätt.
Många privata skogsägare med sina olika åsikter och metoder skapar även mångfalden i skogen.
Jag tycker, att vill samhället konfiskera min mark, eller delar av den, då ska samma samhälle betala för det! Äganderätten är en av de starkaste grundlagarna vi har, och ska ha. Sen att diverse miljöaktivister med enögda särintressen hela tiden vill nagga äganderätten i kanterna märks tydligt.

Vad är problemet???????
Det är lätt att stjäla breda remsor ur andras svångremmar,
Miljöaktivisterna och deras särintressen visar ett förakt till befolkningen, markägarnas och näringsidkarnas äganderätt att förfoga och bestämma över sin egen ägda mark enligt grundlagen
Naturskyddsföreningen är tydligen bara ute för natt jävlas med skogsägare.
Väx uppni inom SNF.
Avundsjuka är en sjukdom som man bör söka hjälp för…

SNF är en förvirrad och hopplös organisation, ägandet är knappast problemet, tvärtom, det är de statliga ”kollektiva” allmänningarna som är skövlade, styrda av det genomruttna SLU och den lika genomruttna skogsstyrelsen med anor från statsterrorns Gustav Vasa. Bäst skötta är de ärligt ÄGDA privata skogarna, den som levt och verkat i skogen vet det. Men SNF består mest av stadsbor som aldrig besökt naturen utanför tullarna.
Kvicksilvret i vår fisk kommer av det allmänt ägda statliga skogsbruket först och främst. Domänverket (Sveaskog), Eurpas största och världens vidrigaste skogsbolag, den värsta skövlaren av dom alla. Med staten och rättsväsendet i ryggen blir dom givetvis brutalare än vanliga skövlarbolag som riskerar problem med rättsväsendet, såna småsaker berör inte Domänverket.
Och när det gäller det statliga skogsinnehavet – som är vår allas gemensamma tillgång där bör SNF lägga krutet inte på vi privata skogsägare som bildar mångfalden i skogen.

Ägandet är personligt under den tid du äger en fastighet, och under den tiden har du lagar och förordningar att rätta dig efter, som i samhället i övrigt.
Skogsmark som ej är skyddad kommer förr eller senare att föryngringshuggas, märk ordet, och ny skog växer upp för att en ny dag föryngringshuggas. Det är inget märkvärdigt i det!!

Alla naturresurser går ut på att man ”manipulerar” nånting. Det gäller både jordbruk, skogsbruk, trädgårdsnäring, husdjursskötsel, rennäring, fiske, gruvdrift, bostadsbyggande, vägbyggnad, osv. Hela jordens historia har gått ut på att olika sätt har manipulerat den miljö vi lever i, väder manipulerar, djuren själva manipulerar för att kunna leva drägligare. Växter och skogen är inget undantag de manipulerar varann. Även ditt brukande av din skog innebär att staten och du manipulerar naturen. SNF manipulerar med sina extremåsikter, mm.
Det är helt rätt att fler var sysselsatta i skogsbruket på 1950-talet, på samma sätt som fler var sysselsatta i jordbruket, och i industrin, osv. I takt med att allt fler vill ha högre levnadsstandard så stiger kostnaderna för arbetskraften och då måste man på olika sätt rationalisera och mekanisera. Det gäller både industrin, jordbruket, skogsbruket, osv.


Att inte ha krav på återbeskogning efter slutavverkning och inte ha någon nedre gräns för hur gles skogen får vara efter gallring? Skulle vi få ett bättre skogsbruk totalt sett om det inte fanns några begränsningar alls för vad man får och inte får göra? Eller ska man helt förbjuda all form av avverkning av träd? Du skulle få ont om råvara till dina lister då.
Vi lever inte i Sovjetunionen eller i någon annan planekonomi så vi behöver inte alls enas. Det är konsumenterna som avgör vad skogen ska användas till!
Så länge du köper tidningar, böcker, toalettpapper, bräder, möbler, eller nåt annat som görs av trä, så finns det en efterfrågan på virke och då hjälper du till att bestämma vad skogen ska användas till. Det mesta av exporten går väl dessutom till länder där man inte har nån egen skog. Det är ju knappast Brasilien som är Sveriges största exportkund för pappersmassa.

Ägandet för mig är en skötsel av min skog som dels ger mig avkastning(inkomst) och även ger mig en tillfredsställelse när jag röjt, gallrat igenom ett bestånd och ser hur fint det blir. Sen att se hur mina naturvårdsavsättningar(är certifierad) utvecklas ger mig också fina upplevelser.
Naturskyddsföreningen har lagt sitt krut på privata ägare, inte på staten, kanske beroende på faran att bita den hand som föder. Den rädslan delar dom med andra företag och organisationer så det är inget ovanligt. Ett annat skäl är kopplingen till gammal miljösocialism, som av princip såg privata ägare som fienden och staten som räddaren.

:D :D :D

Användarvisningsbild

Re: Youtube klipp med snf

ananders  
#326659 Var inne och tittade på arbetsförmedlingens platsbank och såg att SNF sökte medlemmsvärvare. Tror jag ska söka det, 120 kr i timmen för att göra ingenting 8) .

Avatar Fallback

Re: Youtube klipp med snf

Robertberg  
#326666
Sweden-viking skrev:Jag kan inte förstå vad som är problemet
:D :D :D


Skicka gärna med länkarna till de sidor där du kopierar dina inlägg ifrån, det är lättare att förstå hela sammanhanget då.. :wink:

Avatar Fallback

Re: Youtube klipp med snf

olli  
#326673 Jag tycker Sweden Wiking slår huvudet på spiken med sitt inlägg. Kunde inte formulerat det bättre själv. Mycket bra.

Användarvisningsbild

Re: Youtube klipp med snf

th  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#326717
obantteg skrev:
Sweden-viking skrev:Jag kan inte förstå vad som är problemet
:D :D :D


Skicka gärna med länkarna till de sidor där du kopierar dina inlägg ifrån, det är lättare att förstå hela sammanhanget då.. :wink:

Sista stycket kommer från https://skogsbloggen.wordpress.com/2014 ... m-att-aga/

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).