Öppna kategorin

Civil olydnad inte detsamma som våldsbejakande extremism

5 inlägg 2687 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Civil olydnad inte detsamma som våldsbejakande extremism

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
Användarvisningsbild

Re: Civil olydnad inte detsamma som våldsbejakande extremism

Slurfi  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#322591 De i artikeln nämnda vänsterorganisationerna har flera medlemmar och ledare som suttit i finkan för deras odemokratiska våld.

Användarvisningsbild

Re: Civil olydnad inte detsamma som våldsbejakande extremism

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#322605
Slurfi skrev:De i artikeln nämnda vänsterorganisationerna har flera medlemmar och ledare som suttit i finkan för deras odemokratiska våld.


De våldsbejakande vänsterorganisationerna :

AFA,
Revolutionära fronten,
Förbundet Allt åt Alla,
Syndikalistiska ungdomsförbundet (SUF)
EXPO,
Resarch gruppen.

Det här rör sig alltså om klientel som är direkt livsfarliga och har som syfte att helt rasera ett fungerande samhälle, alltså ren anarki som dessa kretsar dyrkar.
Klientel som är välkända för odemokratiska aktioner och våld. Men det finns fler också...
😡 :cry:

Avatar Fallback

Re: Civil olydnad inte detsamma som våldsbejakande extremism

pg-mannen  
#322619
Sweden-viking skrev: Men det finns fler också...
😡 :cry:


Ja du glömde Sverigedemokraterna vars partitopp driver en av de mest våldsbejakande sajterna avpixlat.

Användarvisningsbild

Re: Civil olydnad inte detsamma som våldsbejakande extremism

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#322636
Niking skrev:http://www.dn.se/debatt/civil-olydnad-inte-lika-med-valdsbejakande-extremism-1/
/Niklas


Det framgår ju helt tydligt att våra lärosäten är fullständigt marinerade med kommunistlärare och professorer.
Nu när 15 vänsterprofessorer går ihop och skrivit en ursäktande snyftartikel för alla vänstergrupper som beter sig med vad dom kallar "civil olydnad" - under demonstrationer, husockupationer, och allt annat jäkelskap som dom hittar på.
Då nämns inte ett enda ord om grupper på andra sida spektrumet, utan försvaret inriktas helt till extremvänstern. Med professorer som dessa överallt i landets universitet och högskolor, är det inte så konstigt att våra högre lärosäten är rena drivbänkar för framtida kommunister.
Dom hävdar sen, på allvar i artikeln, att SÄPO och BRÅ är inkompetenta för uppdraget att avgöra vilka som kan anses vara demokratiomstörtande, och våldsbenägna, grupper & element. Dom vill istället att den vänsterorienterade "svenska demokrati- och rörelseforskningen" ska ta över det uppdraget istället. Vilket väl i klartext betyder att kommunistsympatiserande professorer, som dessa 15, ska ha uppdraget att avgöra vilka som ska omfattas av rapporten och inte.

"I stället för att huvudsakligen hänvisa till källor som SÄPO, BRÅ och journalister som specialiserat sig på att bevaka ”extremism”, borde författarna till materialet konsulterat den breda svenska demokrati- och rörelseforskningen. Då hade de kunnat bli upplysta om att ”konfrontativa aktioner” är den gängse beteckningen för en mängd olika utomparlamentariska (ej att likställa med anti-parlamentariska)politiska handlingar. /../ Då den utformas som civil olydnad bygger den konfrontativa handlingen på öppenhet./.../ Genom att sätta stämpeln (potentiellt) ”våldsbejakande” på organisationer eller grupper som använder aktionsformer som kan betecknas som konfrontativa, tar den svenska staten ett stort kliv i motsatt riktning."

Den troliga följden av DN:s artikel är att Mona Sahlin kommer att falla till föga och avskriva majoriteten av alla extremvänstergrupper från sin lista, då hon ju själv har sina rötter i dessa....
:???: 8)

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).