Sida 1 av 1

eSkogsplan

Postat: ons 18 jun 2014, 09:07
av bserv
Programmet eSkogsplan http://eskogsplan.se/ har nämnts i förbigående här i Skogsforum. Det har ju utvecklats en hel del och nu också fått en app. Vore intressant att höra vad några användare tycker om programmet. Är det lättanvänt, buggigt, funktionellt etc etc. Billigt pris (400kr) betyder ju en del, men det är ju mycket jobb med att mata in data och lära sig använda - tid som kan användas för skogligt arbete.

Re: eSkogsplan

Postat: ons 18 jun 2014, 10:24
av totte
Flyttad från "Önskemål och feedback", som är till för frågor och önskemål om forumet.

Re: eSkogsplan

Postat: ons 18 jun 2014, 10:38
av branndal
Hur gick det med en Linux variant av eSkogsplan?

Re: eSkogsplan

Postat: lör 19 jul 2014, 08:58
av jan_sundstrom
Min erfarenhet av eskogsplan är att det är lättanvänt och fungerar bra. Jag har utgått från en äldre skogsbruksplan och och dess avdelningar. Delat på några avdelningar där åtgärder ändrat på förutsättningarna, uppdaterat med utförda åtgärder. Därefter utnyttjat tillväxtprognosen i programmet för att räkna upp volymen i avdelningarna till aktuell nivå.
Har nu en uppdaterad skogsplan som ger mig underlag för tex fastighetsdeklaration, planera åtgärder och underlag med kartor för åtgärder som röjning.

Den viktigaste frågan är vilken målsättning man har med skogen, skall man leva på den eller är det för rekreation? Eller en kombination av flera mål. Oavsett vilket så bör man ställa sig den frågan först, sedan kan man fundera om en skogsbruksplan skall ha den ena eller andra funktionen.