Skogsnyheter

UPM stoppar maskinerna i Finland!

4 inlägg 2647 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

UPM stoppar maskinerna i Finland!

Knegarn  
#107241 Ja, tydligen ska alla upm:s entreprenörer stå stilla i 2-4 veckor från och med fredag 19.11
Eftersom jag kör åt andra bolag så känner jag inte till den egentliga orsaken till varför, det som jag har läst i olika tidningar är att man skyller på dålig tjäle och för stora timmerlager.
Men halåå, vi har ju toppenväder och en bra början på vintern här iaf. jag tror dom har klantat till det med planeringen igen, en chef har köpt 5 båtar euca då en annan chef köpt halva sveriges massa osv.... sen blåste det ju omkull en hel del i deras egna skogar i östra finland.
Hoppas simba kan fylla på, det drabbar bla. honnom men som tur har dom ju köpt en 1070 som dom kör åt skogsvårdsföreningen med och där ska energivirket fram oavsett upm:s läge.
För oss är det toppen, vi tog 2 upm chaffisar i jobb från månda!   TS
Användarvisningsbild

Re: UPM stoppar maskinerna i Finland!

Knegarn  
#107242 http://www.ot.fi/Story/?linkID=133445

   TS
Användarvisningsbild

Re: UPM stoppar maskinerna i Finland!

masterchief  
#107243 Vi har med stop på upm massa vad jag vet fram till årskskiftet :grin:

Användarvisningsbild

Re: UPM stoppar maskinerna i Finland!

finskpinne  
#107294 Vad jag har hört så skall det väl främst bero på fulla lager... Som tur är så kör man numera åt skogsvårdsföreningen och berörs inte av detta!! \:D/ Men åtminstone där jag bor så börjar ju föret vara idealt så dom kan ju inte skylla på det i.a.f. Det blir lätt sådär när dom inte tänker längre fram än vad näsan är lång... Förr hade man alltid stora lager och även stora fryslager, vilka har varit sällsynta de senaste åren, men nuförtiden kör man med "ur hand till mun" metoden. Det jävligaste är ju att det drabbar entreprenörerna så hårt...

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).