Skogsnyheter

Mängder med lediga jobb i skogen - brist på virkesköpare?

2 inlägg 6449 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Mängder med lediga jobb i skogen - brist på virkesköpare?

Torbjörn Johnsen  
#800933 Det verkar råda stort sug efter arbetskraft inom skogsnäringen. På sajten Skogligajobb.se finns totalt 62 olika skogsjobb att söka just nu. Allt från virkesköpare, förvaltare, planläggare, transportledare, maskinförare, skogsbrukslärare, produktionsledare m fl typer av tjänster.

Det verkar vara stor brist på virkesköpare. Totalt finns knappt 20 sådana tjänster ute. Det kan ju vara så att det blir ökad både press och omsättning på dessa tjänster i och med att virkesmarknaden ser ut att svänga över mer mot säljarens marknad? Kanske behövs det fler virkesköpare eller andra typer av personer? Eller så har många virkesköpare fått bättre förhandlingsläge och blivit rörligare på arbetsmarknaden? Här på iskogen.se finns en artikel om virkesköpare. Kanske inte helt uppdaterad men ändå en bra genomgång.

Värt att notera är att flera bolag söker maskinförare till egna avverkningslag, bl a Stora Enso och Sveaskog. Stora Enso verkar desperata efter avverkninskapacitet. Tidigare har man med hjälp av extern entreprenör försökt få igång avverkningslag med rumänska maskinförare. Nu gör Stora Enso satsningar för att både värva trainees till maskinförare och även maskin-intresserade som med Stora Ensos hjälp vill starta eget.

Ett företag som antingen är expansivt eller har stor personalomsättning är Moelven. De söker totalt åtta tjänster varav fyra virkesköpare och en skogsförvaltare.

Rent sysselsättningsmässigt så ser det i alla fall inte ut att råda lågkonjunktur i skogen ännu.

Här hittar ni samtliga skogsjobb som ligger ute på skogligajobb.se.
   TS
Elmia
Avatar Fallback

Re: Mängder med lediga jobb i skogen - brist på virkesköpare

MNskog  
#801159 Ja och idag behövs inte heller skoglig kompetens. De som får jobben är ofta säljare från andra branscher som bil, maskin, försäkring m,m. Vilken bra rådgivare i skogsbruk.... Nej. Gratis är inte alltid gott skogsägare. Betala istället för rådgivninge och konkurrensutsätt virkesaffärerna!

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).