Skogsnyheter

Setra Q3 2022 - ökar vinsten än mer, nu över 30 % marginal

1 inlägg 1530 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Setra Q3 2022 - ökar vinsten än mer, nu över 30 % marginal

Fredrik Reuter  
#763915 Sågverkskoncernen Setra är återigen först ut att rapportera sitt ekonomiska resultat för andra kvartalet 2022. Trots att man nu jämför resultatet med föregående års rekordresultat så ökar Setra både omsättning och vinst. Rörelsemarginalen ökade till 31,5 % och under kvartalet hade man ett omsättning på 1,792 miljarder samt en vinst före skatt på 564 miljoner kronor.

Jämför man med åren innan corona så har vinsten mer än tiofaldigats.

Trots ett mer osäkert läge i ekonomin i stort så kan det vara så att affären utvecklas fortsatt positivt även resten av året. Det kan delvis ha att göra med att sanktionerna mot Ryssland inte slagit igenom ännu men väntas göra det i det tredje kvartalet 2022:

- Leveransvolym och pris höll fortsatt god nivå även under andra kvartalet. Effekterna av de ryska sanktionerna påverkade endast begränsat utbudet av trävaror under Q2 medan effekten torde bli tydligare i Q3. Osäkerheten om den ekonomiska utvecklingen skapar en avvaktande marknad inför hösten, säger Katarina Levin, Setras VD.


Här kan du läsa mer: https://news.cision.com/se/setra-group/ ... 2,c3601934
   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).