Skogsnyheter

Billerud gör rekordresultat Q1 2022 - Korsnäs försvinner

1 inlägg 2209 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Billerud gör rekordresultat Q1 2022 - Korsnäs försvinner

Torbjörn Johnsen  
#757386 Sist ut bland de svenska skogsbolagen att rapportera är Billerud Korsnäs som släppte sin delårsrapport för första kvartalet 2022 i dag. Billerud Korsnäs har ingen trävaruverksamhet i bolaget utan har varit helt fokuserade på förpackningsmaterial. Precis som de andra skogsbolagen så redovisar BK ett rekordresultat där försäljningen ökat med 13% jämfört med motsvarande kvartal 2021 och omsättningen landar in på 7,4 miljarder. Det är ungefär en miljard bättre än Q1 2021.

EBITDA-resultatet landar på 1,66 miljarder och det ger en rörelsemarginal på EBITDA-nivå om 22%. Den högsta någonsin i bolagets historia. Och det ser fortsatt ljust ut för resten av 2022. Bolaget skriver att de har en produktmix med produkter "mot ett motståndskraftigt slutsegment" och de räknar med att de kommer att kunna kompensera alla förväntade prisökningar på fiber, kem, transporter och energi med egna prishöjningar på sina produkter. Något man lyckats med under första kvartalet.

Den 31 mars slutfördes förvärvet av nordamerikanska skogsindustriföretaget Verso. Billerud tar in bolagets verksamhet i sin pappersdivision och ändrar samtidigt bolagsnamn till enbart "Billerud AB". Versos resultat för Q1 redovisas separat i delårsrapporten och det är fina siffror även här med en rörelsemarginal (EBITDA) på 25%. Omsättningsmässigt så motsvarar Versos försäljning ca 30% av de båda bolagens totala omsättning och Billerud har stor tilltro till ramtiden för den nordamerikanska verksamheten.

Under kvartalet har Billerud även tecknat ett joint-ventureavtal med Viken Skog i Norge om att ev bygga ett nytt massabruk där. Det finns mer info om detta i tråden BillerudKorsnäs och Viken Skog startar massabruk i Norge

Läs hela delårsrapporten här.
Escanaba Paper mill i USA, numera en del i Billerud AB och snart konverterat till kartongbruk.
   TS
Elmia
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).