Skogsnyheter

52% vinstmarginal för SCA Q1 2022

4 inlägg 2181 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

52% vinstmarginal för SCA Q1 2022

Torbjörn Johnsen  
#756891 Idag rapporterade SCA sitt resultat för årets första kvartal. Ett helt fantastiskt resultat med kraftig ökning av både omsättning och vinst jämfört med samma kvartal i fjol. Resultatmarginalen på EBITDA-nivå landade på osannolika 52%!

SCA konstaterar att man har stark kontroll över sin verksamhet både när det gäller kostanden för råvara, energi och transporter:

SCA bedriver verksamhet i en starkt integrerad och geografiskt sammanhållen värdekedja. Som Europas största privata skogsägare täcker SCA ungefär hälften av råvaruförsörjningen från egen skog. Majoriteten av den råvara som köps in kommer från lokala skogsägare i nära anslutning till bolagets industrier. SCA är självförsörjande av förnybar energi och därmed endast begränsat påverkat av höga energipriser. Via det egna logistikbolaget, med exempelvis egna fartyg, har SCA en unik kontroll över logistiken från skog till slutkund.


När det gäller viresförsörjningen skriver SCA att:

Virkesförsörjningen till SCAs industrier har varit stabil under kvartalet. Priset på timmer har stigit medan priset på massaved har varit relativt stabilt i jämförelse med föregående kvartal.


SCA har ingen exponering mot Ryssland, Belarus eller Ukraina varken på inköps- eller försäljningssidan. Däremot gynnas bolaget av det underskott som blir på marknaden när både produkter och ved från Ryssland försvinner från marknaden i och med stigande priser på såväl trävaror som massa.

Här kan ni läsa SCA:s delårsrapport för Q1 2022.
SCA har bra kontroll över logistiken med bl a egna fartyg. Bild: sca.com
   TS
Elmia
Användarvisningsbild

Re: 52% vinstmarginal för SCA Q1 2022

svampbob  
#756893 Inte konstigt att jag åt smörgåstårta både tisdag och onsdag nu i veckan.

Användarvisningsbild

Re: 52% vinstmarginal för SCA Q1 2022

Kse  
#756989 52% i vinstmarginal, tål att smakas på. 🤯

Användarvisningsbild

Re: 52% vinstmarginal för SCA Q1 2022

multiw  
#756990
Kul att de tjänar pengar 👍. Tråkigt att man inte kan låta bli att skriva "att priserna sjunker". Hur länge ska industrin lyckas med sin propaganda taktik innan vi skogsägare gör uppror? Finns det något "Fransktblod" i skogsägare kåren?

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).