Skogsnyheter

FSC stoppar allt virke från Ryssland och Belarus

1 inlägg 1841 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

FSC stoppar allt virke från Ryssland och Belarus

Fredrik Reuter  
#751532 Så länge det väpnade våldet i Ukraina fortgår så får inte skogsprodukter från Ryssland och Belarus ingå FSC-certifierade varor och skogsprodukter från dessa länder får ej heller säljas som FSC-certifierade. Beslutet gäller både certifierat virke och så kallat "controlled wood" inom FSC.

Tidigare i veckan gjorde i princip PEFC samma sak och med stopp från båda certifieringsorganen torde det påverka trämarknaden i både Ryssland och Belarus.

"Alla våra tankar går till Ukraina och dess folk, och vi delar deras förhoppningar om en återgång till fred. Vi uttrycker också vår medkänsla med de människor i Vitryssland och Ryssland som inte vill ha detta krig, säger FSC:s generaldirektör Kim Carstensen.


Certifierade skogsföretag i Ryssland och Belarus kommer att få behålla sina certifikat men handel med FSC-certifierat virke stoppas. Anledningen är enligt FSC att ett bibehållet certifikat gör att skogar fortsatt kan skyddas och handeln kan återupptas snabbt vid en lösning på kriget i Ukraina.
   TS
Elmia
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).