Skogsnyheter

Nordic Paper förvärvar kanadensiska Glassine

2 inlägg 1954 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Nordic Paper förvärvar kanadensiska Glassine

Fredrik Reuter  
#740038 Nordic Paper med säte i Karlstad har för avsikt att köpa den kanadensiska papperstillverkaren Glassine. Glassine tillverkar främst så kallat greaseproofpapper i sin anläggning i Québec som ligger i östra Kanada nära gränsen till USA. Likt Billerudkorsnäs förvärv är strategin från Nordic Paper att etablera sig på den Nordamerikanska marknaden.

Glassine har ingen egen produktion av massa utan tillverkar endast slutprodukter. Enheten i Québec har 56 anställda och en årlig omsättning på 250 miljoner kronor. Köpeskillingen för affären kommer enligt Nordic Paper att landa på ikring 600 miljoner kronor.

Efter köpet kommer Nordic Paper att ha verksamhet i Sverige, Norge och Kanada. Nordic Paper ägs idag av kinesiska papperskoncernen Taison som i sin tur specialiserar sig på hygienpapper från bambu.
Bild: Nordic Paper.
   TS
Swedish Forestry Expo 2023
Avatar Fallback

Re: Nordic Paper förvärvar kanadensiska Glassine

axwell  
#740058 Jag tvivlar alltmer på proffsen inom papperstillverkningen som bara "följer John".
Dit det bär, dit bär det för många nästan samtidigt.

Nu är det tredje gången Sundsvalls Tidning (Bonniers) beklagar att man inte får tag på tidningspapper,
Senaste fyndet gjorde dom från Norske Skog men det är inte den kvalitet dom vill ha, nästan dubbla tjockleken(vi måste nu höja priset på tidningen).
Det verkar som om dom även försöker få tag på tryckpapper från södra Europa.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).