Skogsnyheter

Mayr-Melnhof från Österrike förvärvar Bergkvist Siljan AB

2 inlägg 1379 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Mayr-Melnhof från Österrike förvärvar Bergkvist Siljan AB

Fredrik Reuter  
#739921 Sågverkskoncernen Bergkvist Siljan AB med basen i Dalarna säljs nu till det Österrikiska sågverksbolaget Mayr-Melnhof Holz. Mayr-Melnhof köper andelen av den tidigare majoritetsägaren ESSVP IV och Orlando Nordics. Totalt kommer tillköpet nu göra att Mayr-Melnhof får en årsproduktion på 2,7 miljoner kubikmeter sågad vara.

Mayr-Melnhof har idag sitt säte i Leoben i Österrike men har också sågverk i Paskov (Tjeckien) och Efimovskij (Ryssland). Nu också i Dalarna, Sverige. Ulf och Per-Ragnar Bergkvist blir kvar som delägare och i sina nuvarande roller. De säger vidare om affären:

– Mayr-Melnhof Holz, som familjebolag med en imponerande meritlista, är en mycket bra långsiktig majoritetsägare för Bergkvist Siljan. Vi har kommit långt sedan sammanslagningen mellan Siljan Group och Bergkvist-Insjön 2019 och att bli en del av en framgångsrik internationell träindustrikoncern är det naturliga nästa steget för oss. Vi tackar ESSVP IV och Orlando Nordics för deras stöd och samarbete sedan 2018 och ser fram emot att arbeta tillsammans med teamet från Mayr-Melnhof, säger Ulf Bergkvist, ordförande i Bergkvist Siljan.
   TS
Användarvisningsbild

Re: Mayr-Melnhof från Österrike förvärvar Bergkvist Siljan A

Göt  
#740116 Tre sågverk i koncernen sen några år sen bergkvist insjön slog ihop med siljan skog. Får se hur länge alla blir kvar.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).