Skogsnyheter

JO inleder granskning av Herman Sundqvists mejlrutiner

1 inlägg 1200 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

JO inleder granskning av Herman Sundqvists mejlrutiner

Fredrik Reuter  
#737259 Justitieombudsmannen, förkortat JO, inleder nu en granskning av Herman Sundqvists mejlrutiner. Detta efter att det framkommit att han använt en privat mailadress i tjänstefrågor. Anledningen till granskningen härrör till SVT:s serie om "Slaget om skogen" där en lobbyist från skogsindustrin av Herman Sundqvist uppmanats att skicka mail till hans privata mailadress.

När hela historien uppdagades så visade det sig senare att mailen var raderade. En JO-anmälan gjordes då och det är nu denna anmälan som JO Katarina Påhlsson valt att inleda en granskning av.

Hela historien har diskuterats tidigare på Skogsforum i trådar som Ledamot i KSLA bad Generaldirektören om privat email och GD för Skogsstyrelsen raderade mail från lobbyist.

Vad granskningen utmynnar i återstår att se. Troligtvis är en stor anledning till att ärendet granskas det faktum att användande av privat mail att allmänna handlingar inte blir diarieförda och att handlingsutlämnanden försvåras.
   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).