Skogsnyheter

Koskisen bygger helt nytt supermodernt sågverk i Finland

1 inlägg 1484 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Koskisen bygger helt nytt supermodernt sågverk i Finland

Torbjörn Johnsen  
#731480 Finska sågverks- och träindustriföretaget Koskisen annonserar nu att de ska bygga ett helt nytt sågverk i Järvelä i södra Finland. Det handlar om en helt ny sågverksanläggning byggt från grunden och den beräknas producera ca 400 000 m3sv per år. Investeringen är beräknad till motsvarande 480 miljoner svenska kronor och anläggningen ska vara startklar 2023.

Enligt Koskisens sajt så ska det nya sågverket ha en hög vidareförädlngsgrad och en världsledande förmåga att utnyttja råvaran som kommer in till anläggningen. Exakt hu detta ska gå till, annat än genom högt sågutbyte och att ta vara på biprodukterna framgår inte i pressmedelandet. Men Koskisen är förutom ett stort sågverksföretag även stora tillverkare av plywood, spånskivor och fanér.

Läs hela pressmeddelandet här.

Är det någon av våra finska vänner här på forumet som vet mer om Koskisen och deras investeringar?
Illustration över Koskisens nya sågverksanläggning som byggs ny helt från grunden i Järvelä, södra Finland. Källa: koskisen.fi
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).