Skogsnyheter

Priset på sågade trävaror vänder upp igen i USA

4 inlägg 2250 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Priset på sågade trävaror vänder upp igen i USA

Torbjörn Johnsen  
#731256 Vi gjorde en artikel om den senaste tidens prisförändringar på sågade trävaror i USA och det visar sig att priserna nu vänder upp igen. Efter extrempriserna som betalades i USA i mitten av maj har prisnivån på sågat stadigt gått nedåt för att bottna den 19 augusti i år. Men därefter har de nu stigit och ligger tydligt högre än vid senaste högkonjunkturen 2018.

Sätter vi den nivån i relation till pristoppen från den föregående högkonjunkturen för trävarupriser i USA 2018 så betalades då som mest 629 US$/MBFT. Nu är priset alltså nästan 15 procent högre och jämför vi med genomsnittsnivån för trävarupriser i USA innan prisracet 2020-2021 drog igång så ligger priset idag 70-80 procent högre.


Vi kanske ska ta allt domedagsprat om sjunkande trävarupriser med en nya salt?

Här kan ni läsa hela artikeln på iskogen.se
   TS
Avatar Fallback

Re: Priset på sågade trävaror vänder upp igen i USA

r93  
#731301 Det är väl inflationen som har satt fart?

Användarvisningsbild

Re: Priset på sågade trävaror vänder upp igen i USA

Tåndemåla  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#731321 Och köper någon på det aviserade priset? Har tvär emot hört att det är dött. Man väntar ut vilkens lager som först tar slut.

Användarvisningsbild

Re: Priset på sågade trävaror vänder upp igen i USA

Älgfoderodlare  
#731322 För en som inte bryr sig, så blir man ändå förvånad övar att se hur lagren runt våra sågverk växer här i Sverige. Det dröjer väl inte förrän man får se en nedgång i inköpspriset på råvaran här o allt med förklaringen att lagren blivit för fulla. Vad gör att man missar som producent hur marknaden fungerar o drar nytta av den ? Inte första gången i så fall.

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).