Skogsnyheter

Skogsägare ska inte grundluras på grundlagen

3 inlägg 3691 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Skogsägare ska inte grundluras på grundlagen

Skogsvaktaren  
#718896 Skogsägare ska inte grundluras på grundlagen

Skogsstyrelsens registrering av nyckelbiotopen saknade stöd i rättsordningen. Det är ingen liten sak. I den första paragrafen i den svenska regeringsformens första kapitel kungörs att ”den offentliga makten utövas under lagarna”. Att myndigheter inte kan agera och fatta beslut utan stöd i lag är grundläggande i vår rättsstat.

https://www.blt.se/ledare/skogsbonder-s ... D92_fULh9A

Domen är en av flera från senare år som inskärpt att grundlagsfästa rättigheter och grundläggande rättsprinciper inte är några rundningsmärken för naturvården. För bara lite mer än ett år sedan satte Mark- och miljööverdomstolen stopp för myndigheternas försök att förbjuda avverkningar i fjällnära skogar med naturvärden utan att betala en krona i ersättning. Först efter att berörda markägare stämt staten i domstol fick de rätt till full ersättning.
😀   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: Skogsägare ska inte grundluras på grundlagen

Bosse1  
#718902 Ja det känns som putinland ,demokratin satt ur spel och nån märklig stat styr våra liv.När det borde vara tvärtom att staten skulle skydda istället för att terrorisera ( sina medborgare). Och sånt skit betalar vi för..
Senast redigerad av Bosse1 fre 09 jul 2021, 17:51, redigerad totalt 1 gång.

Avatar Fallback

Re: Skogsägare ska inte grundluras på grundlagen

Elmhult  
#718952 Biotopskydd är bara ett ord miljöaktivister använder för att stjäla din mark. Så lätt kan en grundlag kan kringgås.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).