Skogsnyheter

I går kom utredningen om artskyddet - miljöbyråkrati 2.0?

4 inlägg 3975 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

I går kom utredningen om artskyddet - miljöbyråkrati 2.0?

Torbjörn Johnsen  
#715865 Som ett led i januariöverenskommelsen tillsattes ett antal utredningar med koppling till skogsbruket. Skogsutredningen, strandskyddsutredningen och nu senast Artskyddsutredningen som presenterades i går.


Iskogen.se har löst igenom sammanfattningen till den 1 700 sidor tunga utredningen. Kommer det att bli lättare för skogsägare att få ersättning nu? Eller har det som så ofta i utredningssammanhang blivit "backfire" där utredaren kommit på nya saker att reglera? Och vad sjutton gör sekretess om jakttroféer i en artskyddsutredning kopplat till svenskt skogsbruk?

Läs artikeln på iskogen.se här.
Artskyddsutredningen 2021
   TS
Elmia
Användarvisningsbild

Re: I går kom utredningen om artskyddet - miljöbyråkrati 2.0

DagL  
#715985 Trots uppmaningar av Skogsvaktaren och Torbjörn att debattera artskyddsutredningen har skogsforum varit väldigt tysta. Utredningen har starkt kritiserats av "skogsnäringens" representanter i utredningen.

Den lilla fågeln lavskrika har vållat omfattande inskränkningar och segdragna rättsprocesser för flera markägare i södra Norrland. Lavskrikan nämns dock inte med ett enda ord i den 1.700 sidor tjocka artskyddsutredningen. Lavskrikan var det första skarpa försöket att implementera EUs artskyddsdirektiv och det valsar fortfarande runt i juridiska prövningar efter 7 år.... Niking - EU:s art och habitatdirektiv hotfullt

Avatar Fallback

Re: I går kom utredningen om artskyddet - miljöbyråkrati 2.0

Orsa  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#716078 Tja,
På "andra sidan" står de som sas är demokratisk förankrade, men i realiteten är det ett inbördes självnominerat politikerskrå som med skattepengarna från proletariatatet och finansen köpt sej ett tjänstemannaskrå som är såväl glastak som filter mot oss lögnköpande väljare.

Där det trots allt finns någon slags demokrati kvar så är det i särintresseföreningar som ex vis Sv Jägarförbundet och Riksjägarna. Där väljer man hittills sina ledare på det gamla sättet, från rötterna och ända upp. Nu i år när jaktintressena utsätts för makalös samordnad attack från några välorganiserade ministrar och deras professionella bidragsstödda stödgrupper så ser man att demokrati inte är stark. Den tar tid att få fram svar när anfallet kommer som en blixt från ovan. Båda dessa förbundsledningar rämnar nu på en gång genom att just demokratin är så väl fungerande. Surfa in på deras sajter så ser ni vad jag menar.
Hur ska vi orka tro att vi, oss som alla dessa direkiv och taxonomier och skattefinansierade röd- och dödlistor och tusen tusensidiga utredningar med instuckna trojanska formuleringar i enstaka meningar gäller, hur ska vi orka tro öht att man får eller kan säga någonting. Vi hamnar ju bara på säpos avlyssningslista. Det är ju bara var fjärde år som man röstar och sen undrar om det är mer än 5 miljoner frivilligt arbetslösa, bidragsberoende knarkare som är mina samhällsmedborgare.

Surfa gärna in på "Kjell Höglund, man vänjer sig". Det är närmast det som gäller som min utgångspunkt fram till nästa val.

Tyvärr, det är ju så "demokratikerna" i politikskrået har sett att det funkar. Man behöver inte fråga nån om man har alla pengarna och alla kompisarna och polisen med sej. Tyskarna som styr i EU har ju vidare utsett vårt land till vindkraftpark för deras nedlagda kärnkraft samt närliggande safaripark samtidigt som SVT undrar. Hur MP i Sverige är så små jämfört DieGrune i Tyskland.

Man vänjer sig

Avatar Fallback

Re: I går kom utredningen om artskyddet - miljöbyråkrati 2.0

Bosse1  
#716145 Ja kokad är grodan,och leka kontor fäller inga träd 🙃

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).