Skogsnyheter

Ponsse gör ny kalender, nu med Nyks

3 inlägg 3044 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Ponsse gör ny kalender, nu med Nyks

Fredrik Reuter  
#705350 Finska skogsmaskinstillverkaren Ponsse var ett av företagen som var i blåsväder med nakenkalendrar för ett drygt år sedan. Egentligen var det Ponsses Tyska återförsäljare Wahlers som var ursprunget till turbulensen men det påverkade givetvis Ponsse som varumärke.

Nu tar Ponsse ett helhetsgrepp och vänder på steken, detta genom att starta ett samarbete med Nyks - Nätverket för yrkesverksamma kvinnor och icke-binära i skogsbranschen. Nu ska en ny kalender tas fram, en kalender som är i tiden, främjar ökad jämställdhet och inspirerar alla till att arbeta i skogen.

Ponsse sponsrar nu projektet med att ta fram en ny kalender för skogen genom Einari Vidgrén Foundation och nappade direkt när Nyks frågade om sponsring.

- Som ett stort företag i branschen och att vi faktiskt var med och skapade en del av de utmaningar som vi jobbar med idag ser vi det viktigt att dra lärdom och skapa nya sunda värderingar. Skogsbranschen ska attrahera alla individer både genom att alla ska känna sig välkomna och att maskinerna ska vara ergonomiska och bekväma för alla, säger Carl-Henrik Hammar, VD på Ponsse Sverige i ett uttalande.

Den kommande kalendern kommer vara ett samarbete med Nyks, Genusfotografen och Ponsse.
   TS
Skogsnolia 2023
Användarvisningsbild

Re: Ponsse gör ny kalender, nu med Nyks

Camaro1969  
#705364 🤣 de kan ju avverka på södertörn då =)

Användarvisningsbild

Re: Ponsse gör ny kalender, nu med Nyks

Fredrik Reuter  
#725818 Nu är kalendern under produktion och kommer kunna beställas senare i höst, bland annat via NYKS sajt: https://www.nyks.se/

SVT hade tidigare i veckan en artikel om just detta där de också intervjuar en av de som är med i kalendern.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtl ... apar-en-ny

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).