Skogsnyheter

Corona krånglar till det inför stoppet på Gruvön

1 inlägg 2026 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Corona krånglar till det inför stoppet på Gruvön

Fredrik Reuter  
#705204 Med start måndagen den 5 april och två veckor framåt så är det årliga underhållsstoppet 2021 på Gruvöns Bruk i Grums. Billerud Korsnäs som äger bruket idag har planerat för stoppet i ett år och nu när coronapandemin är närvarande så ställer det ytterligare krav på planering och genomförande.

Över 1000 underhållsarbetare anländer till Gruvön under stoppet och för att förhindra klustersmitta så gäller speciella regler i år. För att överhuvudtaget komma in på området så krävs ett snabbtest för att utesluta att man är smittad. Väl inne på området kommer det krävas både munskydd och ansiktsmask om man kommer arbeta närmare än 1,5 m ifrån varandra.

Underhållsstoppet i fjol fick skjutas fram till hösten. Nu, med de utökade restriktionerna så hoppas Billerud Korsnäs att stoppet kan genomföras som planerat efter påskhelgen, detta skriver NWT (betalvägg) idag.
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).