Skogsnyheter

Setra bokslut 2020, ökad vinst delvis pga låga råvarupriser

1 inlägg 1475 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Setra bokslut 2020, ökad vinst delvis pga låga råvarupriser

Fredrik Reuter  
#695526 Sågverkskoncernen Setra som ägs av statliga Sveaskog tillsammans med skogsägarföreningen Mellanskog är bland dom första att rapportera sitt ekonomiska bokslut för fjolåret 2020. Lägre försäljningspriser jämfört med 2019 har kompenserats av låga råvarupriser, en gynnsam valutakurs och ett högre råvaruflöde. Tillsammans har detta bidragit till att Setra ökade sin vinst med nästan 300% jämfört med föregående år.

Vinsten för helåret blev 107 miljoner kronor, detta ska jämföras med en vinst om 24 miljoner kronor 2019. Omsättningen sjönk jämfört med 2019 och landade på drygt 4,1 miljarder kronor.

Större delen av vinsten hämtades hem i andra halvan av fjolåret som enligt Setra visade ökad efterfrågan.

Verksamheten rullar på enligt plan och de nämner i sitt bokslut att bland annat att deras KL-trä fabrik i Långshyttan nu börjat levererat element till byggprojektet Cederhusen i Stockholm.

Setra skrev i fjärde kvartalet avtal angående försäljning av Rolfs såg i Kalix till Stockhult Holding. Stockhult är bland annat ägare till ett sågverk i Glommersträsk och har för avsikt att återuppta verksamheten på platsen. Tillträdet skedde den 11 december 2020.
Bild från Setra.
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).