Skogsnyheter

VD-byte på Olofsfors i Nordmaling

1 inlägg 1358 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

VD-byte på Olofsfors i Nordmaling

Torbjörn Johnsen  
#695501 Skogsbandstillverkaren Olofsfors i Nordmaling, Västerbotten meddelar att det är dags för VD-byte. Nuvarande VD Göran Nyberg har jobbat i Olofsfors i mer än 30 år varav de senaste sex åren som VD. Göran har funnits på ledande positioner i Olofsfors så länge jag kan minnas från min skogliga bana. Vi hade mycket utbyte under min Elmiatid när vi båda bla deltog i exportsamverkansgruppen FORTEC som var mycket aktiv under 90-talet och fram till några år in på 2000-talet. En mycket trevlig bekantskap!

Nu går Göran in som vise VD i ägarkoncernen P Wikström J:r AB och ska där jobba med utvecklingsarbete inom koncernens andra dotterbolag.

Olofsfors AB är med sina 250 år ett av Sveriges äldsta företag. De har haft en positiv utveckling med stark tillväxt ända sedan 2013. Företaget är specialister på stål och tillverkar band till skogsmaskiner och slitstål till entreprenadmarknaden. Produktionen i Nordmaling har utvecklats med allt mer automation under senare år och det är tätt mellan robotarna i fabriken.

Ny VD på Olofsfors blir nu Urban Hadarsson. Han kommer närmast från en tjänst på lastarföretaget ÅLÖ AB och han tillträdde sin nya tjänst den 11 januari. Så här skriver Olofsfors i ett pressmeddelande om nya VDn_:

Urban har genom åren haft olika ledande befattningar inom ÅLÖ-koncernen, där han arbetat de senaste 32 åren. Förutom Vice President OEM har han bland annat haft roller som Försäljnings- och Marknadsdirektör, Affärsutvecklingsdirektör, Produktledningsdirektör, VD för Alo North America samt diverse andra roller, inom framförallt försäljning och marknad.


Vi önskar Urban och Olofsfors fortsatt lycka i den tuffa skogsmarknaden. Alltid trevligt med nischade framgångsrika exportföretag som har hela Världen som marknad!
Olofsfors nya VD Urban Hadarsson tillsammans med avgående Göran Nyberg som istället tar plats i koncernledningen för ägarbolaget. Bild: Olofsfors AB
   TS
Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).