Skogsnyheter

Spillkråkan sätter näbb i hjulet för Göteborgs expansion?

2 inlägg 1224 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Spillkråkan sätter näbb i hjulet för Göteborgs expansion?

Fredrik Reuter  
#683485 Urbaniseringen gör att Göteborg saknar bostäder. En del i lösa detta är ett stort projekt kallat Landvetter Södra, ett byggprojekt initierat av Härryda kommun där visionen är ett helt nytt bostadsområde sydväst om Landvetter flygplats. Planen är att området när det är klart ska hysa 25.000 invånare genom att bygga 10.500 bostäder av olika sort.

Men hör man namnet Härryda och skog i samma mening så brukar namnet Naturskyddsföreningen inte sällan också förekomma. Så också denna gång. Anledningen är att området, som planeras till egentligen en ny stad, idag är ett skogsområde och den rödlistade spillkråkan har nu siktas i området.

Det handlar om ca 2.000 hektar skog runt Yxsjön som enligt Naturskyddsföreningen, Skydda skogen och Göteborgs ornitologiska förening är värdefull för den rödhåriga spillkråkan och ytterligare ett 50-tal skyddade arter. Enligt konsortiet så tror de också att nya beslut i EU kan komma att skärpa kraven på att skydd av natur inom EU. Skulle det bli så, äventyras hela miljardprojektet enligt GP.

Mer om Härryda på Skogsforum:

En vägledning från Skogsstyrelsen får överklagas (dom idag)

Tjäderskydd skapar barkborrefabrik i Härryda
Bild från Wikipedia
   TS
Swedish Forestry Expo 2022 på Solvalla
Avatar Fallback

Re: Spillkråkan sätter näbb i hjulet för Göteborgs expansion

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#683503 Japp, Härryda Kommun vill skapa en ny förort mitt ute i skogen. Ungefär som Angered. Idioti...

Man trodde dessutom att man skull ekunna anlägga en station för detta längs den kommande snabbjärnvägen Borås - Göteborg. Trafikverket tycker inte det är en bra idé.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).