Skogsnyheter

Lastväxlartillsats utvecklas för skotare och brandbekämpning

1 inlägg 1348 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Lastväxlartillsats utvecklas för skotare och brandbekämpning

Fredrik Reuter  
#683476 Skogforsk meddelar idag att de är delaktiga i projektet AG-brand som tar fram en speciell lastväxlartillsats för skotare. Genom tillsatsen ska skotare enkelt kunna transportera brandkårens lastväxlarflak och genom detta förbättra och förenkla släckningsarbete vid skogsbränder.

Det är Håkan Johansson på Åby Agro utanför Sala som är uppfinnaren av lastväxlartillsatsen och Skogforsk hjälper nu till genom att vara delaktig i gruppen AG-brand. I denna grupp ingår förutom ovanstående även andra skogsorganisationer, försäkringsbolag och MSB mfl.

Grundidén är att lastväxlarflaket ska vara universellt och passa de på marknaden förekommande skotarna som har en lastvikt över 14 ton. Själva tillsatsen väger drygt ett ton.

Brandbekämpning med skotare är helt klart i ropet, det är inte länge sedan det aviserades Ponsse skotartillsats för brandbekämpning.

Här kan du läsa mer: https://www.skogforsk.se/kunskap/kunska ... a-skotare/
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).