Skogsnyheter

Nordic Paper ska börsnoteras på Stockholmsbörsen

1 inlägg 2235 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Nordic Paper ska börsnoteras på Stockholmsbörsen

Fredrik Reuter  
#671407 Papperstillverkaren Nordic Paper planerar nu en börsnotering på Stockholmsbörsen. Nordic Paper har idag fyra produktionsanläggningar belägna i Bäckhammar, Greåker (Norge), Säffle och Åmotsfors. Företaget tillverkar kraftpapper och natural greaseproof papper och 95% av produkterna exporteras.

Nordic Paper är idag ägt av det Kinesiska bolaget Shanying International Holding Co., Ltd. och Nordic Paper skriver att en anledning till börsnoteringen är att Shanying kan avyttra aktier i bolaget. Om det Kinesiska bolaget siktar på att helt försvinna som ägare är oklart men Nordic Paper skriver att ytterligare en anledning till börsnotering är att de då får tillgång till Svensk och internationell kaptialmarknad.

Nasdaq Stockholm har bedömt att Nordic Paper uppfyller notifieringskraven som ställs inför en börsnotering.

Nordic Paper tillverkar knappt 300.000 ton papper per år och håller just nu på med en miljöansökan för att öka produktionen med 20% på Bäckhammars bruk. En del i denna process är att bygga en helt ny avloppspipeline där de avser att pumpa ut renat processvatten i Vänern.

Här kan du läsa mer: https://www.nordic-paper.se/
Bild från Nordic-paper.se
   TS
Elmia
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).