Skogsnyheter

Södra höjer priset på avsalumassa

1 inlägg 1896 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Södra höjer priset på avsalumassa

Torbjörn Johnsen  
#664656 Södra meddelar idag att man höjer priset på NBSK (blekt barrsulfatmassa) med 40 US$ per ton till 880 dollar och gäller för den europeiska marknaden. Höjningen kan nog vara en kompensation för försämrad dollarkurs men det verkar även finnas en underliggande förstärkning i marknaden.

– Vi vidkänner utmaningarna i spåren av Covid-19, men efterfrågan på vår NBSK har i Europa förblivit stark över sommaren. Vi ser nu även tydliga tecken på återhämtning i Kina. Våra lager är i balans, och när vi nu går in i en period där flertalet aviserade, globala underhållsstopp kommer att minska utbudet av NBSK förväntar vi oss att marknaden stärks.


Södra spår att fler prishöjningar borde komma framöver då det nuvarande priset i Europa inte är "långsiktigt hållbart".

Innebär det här nu att Södra också höjer priset på barrmassaved? En höjning med 4,75% (samma som för avsalumassan) borde ju kunna ge en tia eller två till skogsägarna.

Läs hela pressmeddelandet här.
Södra höjer priset på långfibrig avsalumassa. Källa: Sodra.com
   TS
Elmia
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).