Skogsnyheter

Moelven ökar vinst och försäljning Q2 2020 trots corona

1 inlägg 1263 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Moelven ökar vinst och försäljning Q2 2020 trots corona

Fredrik Reuter  
#663969 Sågverkskoncernen Moelven rapporterar idag sitt andra ekonomiska kvartal för 2020. Mycket på grund av hemester och mycket hemmatid ser det ut som att villaägarna har boostat resultatet.

Moelven är till skillnad från de andra skogsindustrierna som vi rapporterat om under sommaren i princip enbart inriktade på sågade trävaror. Konstruktionsvirke, panel och trall är viktiga produkter. Nu visar Moelvens rapport på att detta fokus har gjort att de faktiskt ökat både vinst och omsättning under kvartalet.

Konsumenterna tillbringade mer tid hemma under pandemin och det ökade försäljningen av terrassgolv kraftigt.


Omsättningen i kvartal 2 2020 ökade nästan 14% jämfört med 2019 och slutade på drygt 3,2 miljarder NOK. EBITDA för perioden blev 282 miljoner NOK, en ökning med nästan 16%.

Moelven skriver i sin rapport att framtiden är osäker pga av pandemin men att de kommer jobba med ett kontinuerligt fokus på HMS-arbete, förbättringar, koncernens struktur och kostnadseffektivitet.

Annars skuggas rapporten av det tragiska faktum att Moelven hade en arbetsplatsolycka med dödlig utgång vid Edanesågen utanför Arvika. Det var den 13 augusti som olyckan inträffade och Moelven skriver att de har svårt att glädjas åt det positiva resultatet när det fortsatt sörjer den bortgångna arbetskamraten.

Läs mer: https://www.moelven.com/se/aktuelt-och- ... esultatet/
Bild från Moelven.
   TS
Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).