Skogsnyheter

KL-trä i delar av Komatsu Forest nya lokaler

1 inlägg 1500 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

KL-trä i delar av Komatsu Forest nya lokaler

Fredrik Reuter  
#651684 Skogsmaskinstillverkaren Komatsu Forest nya fabrik i Umeå kommer omfatta ca 40.000 kvadratmeter när den står klar nästa år. Nu skriver sågverkskoncernen Martinsons att de fått i uppdrag att leverera KL-trä och limträ till kontorslokalen som kommer byggas i sex våningar och omfatta 4.500 kvm.

Kontorslokalerna byggs i en pelarbalkstomme av limträ och med bjälklag av korslimmat trä som då både levereras och projekteras av Martinsons.

Huvudbyggnaden, alltså fabriken, verkade dock inte möjlig att bygga i trä, här är det stål som gäller, något du kan läsa om i tråden Komatsu Forest One – första maskinen byggs nästa sommar.

Totalt kommer Martinsons leverera 1.400 kubikmeter KL-trä och limträ till bygget, detta kommer göra att 950 ton koldioxid kommer bindas in i byggnaden enligt Martinsons. En fjäder i hatten för Komatsu till skillnad från Skogsstyrelsen som också bygger nytt. Inte en träpinne i Skogsstyrelsens nya kontor.

Här kan du läsa mer: https://newsroom.notified.com/martinson ... ll-unika-f
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).