Skogsnyheter

Södra avbryter korttidspermitteringen i Mönsterås

2 inlägg 2170 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Södra avbryter korttidspermitteringen i Mönsterås

Torbjörn Johnsen  
#643746 Tack vare förbättrade marknadsförutsättningar i Storbritannien samt att man hittat nya affärsmöjligheter så återgår Södras sågverk i Mönsterås mot normal produktion med början den 18 maj. Södra meddelade i början av april att man korttidspermitterar personal vi sågverken i Mönsterås, Orrefors och i Hamina, Finland.

Sågverket i Orrefors drog tillbaka permitteringarna redan för någon vecka sedan (Södra återstartar sågverk) och nu är det alltså dags för Mönsterås. Sågverket i Hamina ligger dock nere i avvaktan på ändrade marknadsbetingelser.

– Vi ser flera positiva signaler och följer marknaden noga för att fatta beslut om när vi kör igång fullt även i Hamina, säger Jörgen Lindquist.


En fråga som man kan fundera över är hur Tillväxtverkets regler för korttidspermitteringar tillämpas på ekonomiska föreningar? Det kom ju en skärpning nyligen om att bolag som delar ut aktieutdelning inte samtidigt kan få ersättning av staten för att korttidspermittera. Men frågan är om det enbart gäller AB eller också är tillämpbart på ekonomiska förningar?
Södras sågverk i Mönsterås återgår till normal produktion när korttidspermitteringen avbryts 18 maj. Källa: Sodra.com
   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: Södra avbryter korttidspermitteringen i Mönsterås

busholle  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#643750
Torbjörn Johnsen skrev:En fråga som man kan fundera över är hur Tillväxtverkets regler för korttidspermitteringar tillämpas på ekonomiska föreningar? Det kom ju en skärpning nyligen om att bolag som delar ut aktieutdelning inte samtidigt kan få ersättning av staten för att korttidspermittera. Men frågan är om det enbart gäller AB eller också är tillämpbart på ekonomiska förningar?


Efterlikvid och insatsemission kan knappast påverka något men en regelrätt utdelning på insatt kapital kan nog bli problematisk.
Södra är inte ensamma i detta Lantmännen beslutade också om utdelning i förra veckan.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).