Skogsnyheter

Martinsons går starkt, gissa varför...

1 inlägg 1660 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Martinsons går starkt, gissa varför...

Fredrik Reuter  
#640692 Sågverkskoncernen Martinsons visar positiva siffror trots en konjunkturnedgång och coronakris, detta meddelar företag idag genom sin rapport för helår 2019 och första kvartal 2020.

Vinsten 2019 blev knappt 80 miljoner kronor och de ser en stark marknad även första kvartalet och har ett resultat som överträffar budget.

Anledningen är främst det segment de kallar byggsystem. Här innefattas så kallad objektanpassad limträ och KL-trä. Helt enkelt det nya segment som nu börjar ta fart för de sågverk som satsat på modellen. Här kan man gissa att ex Skanska får frågan av en kund om det inte går att bygga i trä. Skanska frågar Martinsons och Martinsons säger, javisst, skicka ritningarna så räknar vi på en färdig lösning i KL-trä.

Detta är en marknad som helt klart ser positiv ut, alla stjärnor står rätt för KL-trä och det är något som stärker positionen troligtvis ända ner till råvaruleverantören skogsägaren. Riktigt kul.

https://www.martinsons.se/starka-ekonom ... artinsons/
   TS
Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).