Skogsnyheter

Både Södra och Plockhugget levererar virke till förskola

1 inlägg 1218 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Både Södra och Plockhugget levererar virke till förskola

Torbjörn Johnsen  
#636510 Idag kom ett pressmeddelande från Södra om att man kommer att leverera korslimmat trä (CLT) till bygget av förskolan hoppet i Göteborg. Till samma förskola levereras virke från organisationen Plockhugget. Köpare är Göteborgs stad.
Plockhugget avverkar i kommunens skog vid Burebacken en bit norr om stan:

Virket från Burebacken fälls och sågas för att bli byggmaterial i Göteborgs stads förskola, Hoppet, inte långt därifrån. Personal och barn kommer kunna ta med sig picknickkorgar och åka och njuta av skogen som står kvar.


Göteborgs stad har enligt organisationen Plockhugget antagit en skogspolicy som innebär kalhyggesfritt skogsbruk i kommunens skogar. Men det innebär tydligen inte samma krav på virke som köps in för byggprojekt. De korslimmade byggelementen från Södra kan nog definitivt räknas som närproducerade men virket är antagligen inte från plockhuggen skog. Om nu inte Plockhugget levererar till Södras CLT-tillverkning...
Hoppets förskola i Göteborg. Byggs med virke från både Södra och Plockhugget. Bild: Sodra.com (pressmeddelande)
   TS
Annons:
Farma, ny skotare 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).