Skogsnyheter

Katastrof för skogsbruk och entreprenörer i Australien

1 inlägg 1641 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Katastrof för skogsbruk och entreprenörer i Australien

Torbjörn Johnsen  
#623473 Skogsentreprenörer och skogsindustri i Australien verkar gå en mörk framtid till mötes. Extremt omfattande bränder har slagit ut stora arealer skog som inte kommer att generera något virke under lång tid. Skogsbruket får även skulden för en mycket uppmärksammad eucaluyptusavverkning där en mängd koalor dog. Bilder och filmer på dödade och skadade koalor har kablats ut över hela världen. Då hjälper det inte att den aktuella avverkningen enligt Australiensisk skogsmedia inte var en seriös skogsavverkning inom ramen för deras certifierade skogsbruk (Australian Standard for sustainable forest management) utan en avverkning för landexploatering.

Skogsbruket i Australien anser att skogsbränderna har förvärrats av ett alt mer extensivt skogsbruk och allt större arealer som avsatts för fri utveckling. Tekniken att använde kontrollerade skogsbränder för att få bort brännbart material ur skogen och därmed förhindra storskaliga katastrofbränder har tillämpats ända sedan ursprungsbefolkningen härskade över kontinenten.

Skogshuggare och skogsentreprenörer har hyllats för sina insatser i släckningsarbetet men riskerar nu att bli helt utan arbete. Hela den australiensiska skogsindustrin förutspås en mörk framtid.

Läs mer om det här på sajten Timberbiz.com.au som publiceras av tidningarna Australasian Timber och Australian Forest & Timber news.
En avverkning för markexploatering där många koalor dog har fått stor uppmärksamhet Världen över. Tillsammans med de omfattande skogsbränderna riskeras stora delar av den australiensiska skogsindustrin att slås ut. Källa: Timberbiz.com.au
   TS
Elmia
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).