Skogsnyheter

Starkt SCA 2019, skriver upp sina egna skogar

1 inlägg 1299 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Starkt SCA 2019, skriver upp sina egna skogar

Fredrik Reuter  
#621946 Skogsindustrikoncernen SCA rapporterar idag ett starkt ekonomisk resultat för fjolåret 2019. Trots en nedgång i omsättningen för tredje kvartalet med 13% så är vinsten för helåret större än tidigare år: 5,319 miljarder kronor. Detta motsvarar en vinstmarginal på 27%.

I samband med rapporten så skriver även SCA upp sitt värde på sina egna skogar. Anledningen är att de börjat inventera sina skogar på ett annorlunda sätt och genom detta har det visat sig att det funnits 11 miljoner kubikmeter mer än vid tidigare mätningar. Genom detta förfogar idag SCA över närmare en kvarts miljard kubikmeter stående skog i sitt egna skogsinnehav.

Med den nya värderingen inräknad så ökas årets resultat till drygt 21 miljarder kronor eller 109% vinstmarginal. Styrelsen föreslår på grund av detta en ökad utdelning till ägaren om 2 kr per aktie.

Nedgången i den globala marknaden har ändå dämpats av att SCA Östrand nu börjar producera för fullt.

Här kan du läsa mer: https://www.sca.com/globalassets/sca/in ... apport.pdf Q3 kan du läsa om i tråden SCA Q3 2019: Östrand visar vägen
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).