Skogsnyheter

Ryssland är nu världens största virkesexportör

1 inlägg 1516 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Ryssland är nu världens största virkesexportör

Fredrik Reuter  
#603611 Ryssland har nu seglat upp som världens största exportör av sågade trävaror och tog 2019 över tronen från Kanada då jätten i öst exporterade 32 miljoner kubikmeter sågad vara, detta enligt WoodPrices senaste utgåva.

Motorn som gjort att Ryssland nu är störst är exporten till Kina dit 60% av det ryska virket hamnar. Trots att Ryssland ökat sin export så är största sannolikheten till tronskiftet ändå att Kanada tappat delar av sin export till USA. Ett exempel på detta är neddragningarna på sågverken i British Columbia som gjorts denna höst, tillsammans har de sänkt produktionen med 20% bara i BC. Enligt WoodPrices så blev 2019 det näst sämsta året för global handel med virke på åtta år.

Priserna har sjunkit globalt under 2019 och Kina hade under 2019 ett snittpris på importerade trävaror om 174 dollar per kubikmeter, det är tillbakagång till nivåer som man hade 2016.

All information ovan gäller sågtimmer barr.
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).