Skogsnyheter

Rottneros köper Nykvist Skogs

1 inlägg 1489 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Rottneros köper Nykvist Skogs

Fredrik Reuter  
#594061 Skogsindustrikoncernen Rottneros meddelar idag att de förvärvar den Värmländska skogsaktören Nykvist Skogs AB. Köpet är en strategi för att långsiktigt öka tillgången av skogsråvara som erbjuds av främst privata skogsägare.

Nykvist Skogs kommer drivas vidare som ett dotterbolag till koncernen och målet är att nu expandera verksamheten för att kunna utöka virkesflödet ytterligare.

”Förvärvet av Nykvist Skogs innebär att Rottneros stärker sina råvaruanskaffningsmöjligheter ytterligare. Genom köpet ökar koncernens tillgång till råvara från gruppen privata skogsägare, som utgör omkring hälften av skogsägandet i Sverige. Bolaget har affärsrelationer med Rottneros sedan länge och är mycket välskött med god tillväxt historiskt. För att säkerställa Nykvist Skogs fortsatta utveckling kommer verksamheten drivas vidare som ett självständigt dotterbolag i koncernen. Ambitionen är att expandera verksamheten och utöka virkesflödet genom organisationen ytterligare”, säger Lennart Eberleh, verkställande direktör och koncernchef, Rottneros.


I det nya dotterbolaget kommer alla nuvarande anställda i Nykvist Skogs att fortsätta och delägaren och nuvarande VD:n Pär Skinnargård kommer fortsätta driva verksamheten enligt pressmeddelandet.

Nykvist Skogs har utvecklats mycket positivt det senaste året med omsättning på 90 miljoner kronor och ett virkesflöde om 140.000 kubikmeter. Nykvist Skogs förvaltar idag 5.000 hektar i Värmland och har nio anställda.
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).