Skogsnyheter

Stora Enso Q3 2019: Lägre vinster i mjuklandning

1 inlägg 901 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Stora Enso Q3 2019: Lägre vinster i mjuklandning

Fredrik Reuter  
#593053 En av världens största skogsindustrikoncerner, Stora Enso, rapporterade nu på morgonen om sitt ekonomiska tredje kvartal 2019. Den totala försäljningen sjönk med 7% under kvartalet jämfört med föregående period och vinstmarginalen är nu "enbart" ensiffriga och landade på 9,6%.

Det gick alltså fortsatt bra trots en klar inbromsning i den globala konjunkturen och Stora Enso är stolta över att tidigt tagit höjd för sämre tider och genom detta kunna anpassa sin verksamhet så den fortsatt går bra trots lägre efterfrågan.

Koncernen omsatta knappt 25 miljarder SEK under tredje kvartalet 2019 och resultatet eller vinsten, blev 2,3 miljarder SEK (ca, de rapporterar i EUR).

Efterfrågan går ner inom egentligen alla försäljningssegment för Stora Enso och de meddelar nu också att de påbörjat flera processer för att anpassa sig efter marknadens efterfrågan framöver, bland annat de ställt om barrmassabruket Enocell som ligger utanför Joensuu i östra Finland till att producera dissolvingmassa för tillverkning av bland annat klädestyg.

Faktum kvarstår dock att Stora Enso fortsatt är tunga på papper, ett segment som går rejäl kräftgång i och med digitaliseringen och minskade printupplagor.

Detta var förövrigt den sista finansiella rapporten för avgående VD:n Karl-Henrik Sundström, 1 december 2019 tar Annica Bresky över rodret.

Här kan du läsa hela rapporten: https://www.storaenso.com/en/investors

#q3rapport2019
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).