Skogsnyheter

Ny barkborrekarta förklarar krig mot GBB även norröver

1 inlägg 1680 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Ny barkborrekarta förklarar krig mot GBB även norröver

Fredrik Reuter  
#592267 Inventeringar gjorda av främst Skogsstyrelsen visar nu att angreppen av barkborre på granskog inte längre är ett isolerat problem för Götaland. Sedan förra sommaren har det förts ett krig mot granbarkborren i södra Sverige men nu meddelar Skogsstyrelsen att granbarkborren måste bekämpas även i Svealand och delar av Norrland.

Det finns nu en karta som visar på barkborreangreppen (se nedan) och genom denna kan man kontrollera om ens egna skog finns i ett krigsområde mot barkborren.

Projektet Stoppa borrarna kommer nu utökas till även Svealand och Gävleborg och enligt Kerstin Ström, Skogsstyrelsens projektledare för Stoppa borrarna så kommer kriget mot barkborren fortsätta i många år då angreppen eskalerat.

För dig som äger granskog i något av områdena ovan gäller nu att agera och samarbeta. Ett första steg om du inte gjort något kan vara att inventera din skog och ta kontakt med Skogsstyrelsen lokalt.

Angreppen av barkborre är på riktigt och måste tas på allvar.

Annars kan det bli som i Tjeckien och Centraleuropa.

#barkborreangrepp2019
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).