Skogsnyheter

Södra Q3 2019: Halverad vinst under kvartalet

2 inlägg 1683 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Södra Q3 2019: Halverad vinst under kvartalet

Fredrik Reuter  
#592264 Inbromsning är ett ord som ökat i användning under året och ofta tillsammans med ordet global före. Det samma gäller för den medlemsägda skogsindustrin Södra som nu på morgonen rapporterar om sitt tredje kvartal 2019.

Sjunkande priser och efterfrågan gör att vinsterna nu sjunker när Södra jämför med samma period föregående år.

Vinsten för hela koncernen sjönk med 60% under kvartalet jämfört med samma kvartal 2018 och landade nu på 512 miljoner kronor. Detta ger en vinstmarginal på 9% för kvartalet. Inom affärsområdena så sjunker vinsterna rakt över men ändå håller Södra sig på svarta siffror - även på sågverken.

Trots en liten ökad omsättning på sågverken (Södra Wood) på en "inbromsande" marknad så klarar Södra att göra vinst på sågverken. Vinsten sjunker visserligen med drygt 75% men håller sig ändå på plus och Södra Wood gör en vinst på 39 miljoner kronor.

Flaggskeppet massakoket, alltså Södra Cell, är fortfarande den del som "är" Södra finansiellt. Cell minskar sin omsättning med drygt 10% till lite drygt 3 miljarder kronor. Vinsten sjunker med ca 50% och stannar på 551 miljoner kronor för kvartalet, detta ger en vinstmarginal på 18%.

I övrigt så meddelarSödra att de ser en fortsatt inbromsning på den globala ekonomin men inte värre än så.

#q3rapport2019
   TS
Elmia
Användarvisningsbild

Re: Södra Q3 2019: Halverad vinst under kvartalet

JerryH  
#592345 Ska bli intressant nästa år när det är dags att betala efterlikvid etc om de pekar på det sämre året eller om de kommer ihåg att de inte betalade ut alla pengar detta året för att istället betala ut sämre år för att minska risken att trogna medlemmar inte missar all utdelning för att de inte hade nån vidare leverans förra året.

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).