Skogsnyheter

J.D Irving stänger sågverk p.g.a råvarubrist i närområdet

1 inlägg 1149 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

J.D Irving stänger sågverk p.g.a råvarubrist i närområdet

Fredrik Reuter  
#591239 Det Kanadensiska storföretaget J.D Irving Ltd. meddelar att de stänger sågverket i Baker Brooks som ligger precis på gränsen mellan Kanada och USA, i New Brunswick på gränsen till Maine. 65 anställda berörs men företag har förhoppning om att kunna erbjuda de anställda andra anställningar i närområdet. Baker Brook sawmill (Länk till Google Maps), som sågverket heter har specialiserat sig på att såga cederträ och troligtvis handlar det om Wester Red Cedar eller Jättetuja som vi säger i Sverige.

Nu finns ingen råvara "inom rimligt avstånd" till sågverket och i kombination med vikande marknad för såg- och hyvelspån samt flis så bär sig då inte sågverket enligt ägaren. Eftersom sågverket ligger på gränsen mellan USA och Kanada har ungefär hälften av råvaran köpts från USA.

Kommentarerna till artikeln på sajten CBC vittnar om att man inte köper J.D Irvings anledning till nedläggningen. Här diskuteras istället att ett av de största företagen i Kanada bara ser till till pengavinst och att nedläggning av arbetsplatser på små orter urlakar landsbygden och tvingar unga till storstäderna. Det är ju liknande diskussioner som finns här också.   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).