Skogsnyheter

Setra tvärnitar Q3 2019, tappade 76 Mkr, visar röda siffror

1 inlägg 1083 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Setra tvärnitar Q3 2019, tappade 76 Mkr, visar röda siffror

Fredrik Reuter  
#591061 Då var vi där igen då, tiden är inne för sågverken att visa på röda siffror igen. Sågverkskoncernen Setra meddelade igår att de gör en förlust det tredje kvartalet 2019 med minus 22 miljoner kronor. Det ska jämföras med en vinst på 54 miljoner kronor under 3:e kvartalet 2018.

Anledningen är enligt Setra lägre försäljningspriser i kombination med högre timmerpriser samt lägre produktionsvolym. Marknaden för sågade trävaror har alltså avmattats men råvarupriset har inte justerats under perioden. Detta kan troligtvis härröras till att råvara kontrakteras och sedan tar det sin runda tid innan den är avverkad och finns på sågen. Denna tröghet kan ge boost i vinsten när priset på slutprodukterna är på väg upp men kan då också skicka resultatet till källaren när slutprodukternas pris sjunker.

När vi skrev om Halverad vinst för Setra halvåret 2019 så tog Setra upp att resultatet då dopades av valutaeffekten. Vid gårdagens rapport skrevs inget om valutaeffekt trots att den torde finnas och kanske blivit ännu större. Vi blundar och hoppas att det löser sig...

https://news.cision.com/se/setra-group/ ... t,c2933170

#q3rapport2019   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).