Skogsnyheter

Statens skogsbolag kniper rekordstort förvaltningsuppdrag

1 inlägg 1283 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Statens skogsbolag kniper rekordstort förvaltningsuppdrag

Torbjörn Johnsen  
#590938 Det statliga skogsbolaget Sveaskog AB meddelar idag att de gjort avtal om ett rekordstort förvaltningsuppdrag. Det är nybildade Gysinge Skog AB som uppdrar år Sveaskog att förvalta hälften av Gysinges skogsmarksareal. I förvaltningsuppdraget ingår plantering, skogsvård, vägunderhåll sam att sälja virke motsvarande 200 miljoner kronor under en femårsperiod. Sveaskogs plantproduktionsbolag Svenska Skogsplantor ska ansvara för föryngringsarbetet.

Gysinge Skog AB är ett av bolagen som bildades när Bergvik Skog delades upp tidigare i år. Gysinge Skog AB ägs av Kåpan pensioner och 3:e AP-fonden

Avtalet med Sveaskog omfattar inledningsvis cirka hälften av Gysinge Skogs markinnehav. Skogsmarken ligger geografiskt lämpligt i förhållande till Sveaskogs innehav och befintliga kundstruktur, och passar därmed in i bolagets virkesflöde och hållbara transporter.


Här finns mer information om Gysinge skog via deras sajt Gysingeskog.se

Sveaskogs pressrelease om förvaltningsaffären hittar du här
Sveaskogs Vd Hannele Arvonen och Gysinges Vd Vegard Haanaes har skrivit ett förvaltningsavtal för fem år omfattande ca 30 000 hektar skogsmark och en virkesaffär om 200 miljoner kr.
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).