Skogsnyheter

Nu tillverkas det nya Vreten-vagnar igen

2 inlägg 2991 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Nu tillverkas det nya Vreten-vagnar igen

Torbjörn Johnsen  
#590363 Bala Agri i Nossebro, som köpte Vretens skogsvagnar och kranar efter Vretens konkurs, meddelar nu att de är i full produktion med nya vagnar och kranar i Nossebro. Det är i första skedet de populäraste vagnsstorlekarna i 9, 10 och 12-tonsklassen som byggs och de kan fås med kranar som har 6 - 8,1 meters räckvidd.

Skogsvagnar och kranar säljs fortsatt under varumärket Vreten och med ett brett erbjudande om utrustningsval och tillbehör. Som t ex inbyggda hydraultankar, olika ventilstyrningar, radiostyrning, navdrift, vinschar, skivbromsar mm

Tillverkningen sker i nya moderna lokaler om 7000 kvm i Nossebro och företagets vd Kristian Jonsson säger så här om uppstarten:

Stor möda har lagts på att säkerställa svetskvalitén och effektiva produktionsflöden. Idag svetsar vi mycket av delarna i svetsrobot och går mer och mer ifrån manuell svetsning. Vi jobbar hårt med höghållfasta material i både chassi och kranar och lägger stor vikt vid funktion på vagnarna. Geometrin och rörelsemönster är otroligt viktiga saker! Lackeringen är också något vi lägger stor vikt vid. Vi har två toppmoderna lackeringsanläggningar där vi rationellt kan lackera stora chassin samt mindre komponenter med mycket högt resultat.


Läs mer om Vretens vagnar och kranar på sajten Vreten.se
Vretens 10-tonsvagn tillverkas nu igen av Bala Agri i Nossebro. Bild: vreten.se
Detaljbild över ramstyrningen på Vretens 9-tonsvagn. Bild: vreten.se
   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: Nu tillverkas det nya Vreten-vagnar igen

curre  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#595747 Ny leverans idag av Vreten till Tulka/Roslagen.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).