Skogsnyheter

Barkborren ger varsel hos Bergs timber

1 inlägg 1710 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Barkborren ger varsel hos Bergs timber

Fredrik Reuter  
#589550 Den börsnoterade sågverkskoncernen Bergs Timber meddelar idag att de avser att dra ner produktionen i de Svenska sågverken med 6%. Anledningen är barkborreangreppen är främst angreppen av barkborre som gör att marknaden för sågat granvirke i sämre kvaliteter nu börjar svämma över.

Angreppen är såpass omfattande i sydöstra Sverige att Bergs Timber ställer om tallsågen i Orrefors till att enbart såga barkborreangripet grantimmer under vintern.

Företaget skriver att marknaden för gran i bättre kvalitet och furu ser lite bättre ut och deras sågverk i Baltstaterna påverkas inte av produktionsneddragning likt i Sverige.

MBL förhandlingar kommer nu införas med avseende på kommande produktionsminskning.

Berg Timber skriver att marknaden för sågade trävaror fortfarande är stark, det börjar dock komma andra tecken på att marknaden avmattas och överutbudet av barkborreangripet virke i kombination med en lågkonjunktur kan göra det jobbigt.   TS
Elmia
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).