Skogsnyheter

SNF och Greenpeace går olika vägar om Biodrivmedel

3 inlägg 1113 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

SNF och Greenpeace går olika vägar om Biodrivmedel

Torbjörn Johnsen  
#582194 Efter presentationen av IPCC-rapporten förra veckan har debattörer från såväl Greenpeace som Skydda Skogen gått ut stenhårt mot kött, skogsbruk och framför allt produktion av biodrivmedel från skogsråvara. Naturskyddsföreningen deltog så vitt jag kunnat se inte direkt i debatten som främst riktade sig mot den svenska "klimatverkligheten" utan höll sina kommentarer mer generellt kring IPCCs slutsatser och mer på ett internationellt plan.

Nu går en grupp från SNF i Örnsköldsvik ut i Supermiljöbloggen med en debattartikel där man förordar snabb satsning på utökad svensk biodrivmedelsproduktion:

Om inte snabba satsningar görs i Sverige kommer det att bli svårt att öka andelen förnybara fordonsbränslen. Utbyggnaden av svensk biobränsleproduktion bör starta senast 2020 för att målet att CO2-utsläppen 2030 från transporter ska vara minst 70 % lägre än 2010. En viktig del i denna utbyggnad skall ge hållbar inhemsk HVO för dieselfordon, baserad på restprodukter från skogen och massaindustrin.


Tidigare har SNF gjort gemensamma uttalanden mot svenskt skogsbruk tillsammans med Greenpeace (ja t o m Skydda Skogen) men nu verkar det som om SNF väljer en annan, mer biodrivmedelsvänlig riktning än den som Greenpeace allt hårdare propagerar för? Ser vi ett skifte här eller är det bara en lokalförening som agerat och som snart tas i örat från centralkansliet? Det ska bli intressant att följa!

Läs hela debattinlägget här.

Mer på samma tema: Tidigare i veckan skrev Fredrik en tråd om att SNF värnar om äganderätten i samarbete med LRF
Mer biodrivmedel i diesel- och besintankarna om Naturskyddsföreningen får bestämma? I alla fall lokalavdelningen i Örnsköldsvik.
   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: SNF och Greenpeace går olika vägar om Biodrivmedel

isteskog  
#582202 SNF i Örnsköldsvik lever väl närmare verkligheten än kansliet i Stöckhölm ...... 😉

Användarvisningsbild

Re: SNF och Greenpeace går olika vägar om Biodrivmedel

Torbjörn Johnsen  
#582203 Ja, det kanske är lite som med SNF-avdelningen i Emådalen, Småland. Lite närmre den praktiska verkligheten: Lever Naturskyddsföreningen som de lär i skogen?

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).