Skogsnyheter

Bra början på året för skogsbolagen

1 inlägg 1267 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Bra början på året för skogsbolagen

Torbjörn Johnsen  
#563742 Nu har de svenska skogsindustribolagen redovisat resultatet för årets första kvartal och det ser ut att gå fortsatt bra för skogsindustrierna i Sverige.

Samtliga bolag rapporterar ökad försäljning och SCA, Södra och Rottneros ökar även rörelseresultatet (vinsten). BillerudKorsnäs och StoraEnso redovisar minskade vinster men de har forfarande skapliga vinstmarginaler (samtliga över 10%) så man kan inte direkt tala om någon kris.

Bäst går det för SCA som har en rörelsemarginal på otroliga 30,7%. Nästan var tredje föräljningskrona blir vinst! Här nedan finns en sammanställning över bolagens Q1-siffror 2019. (Källa: respektive bolags resultatrapporter)Östrands massabruk ökar nu successivt produktionen vilket tillsammans med ett starkt sågverkskvartal bidragit till SCAs stora vinstökning för Q1 2019. Bild: sca.com
   TS
Skogsnolia 2023
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).