Skogsnyheter

Nästan 50% har bisysslor av Skogsstyrelsens anställda

4 inlägg 2354 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Nästan 50% har bisysslor av Skogsstyrelsens anställda

Fredrik Reuter  
#556076 Riksrevisionen har granskat flera myndigheter utifrån om det förekommer bland annat jäv. Skogsstyrelsen var en av myndigheterna som granskades. Riksrevisionen verkade första lite förvånade att 45% av alla anställda på Skogsstyrelsen hade ett företag vid sidan av sin anställning på myndigheten. När de grottar vidare så visar det sig att det är 45% skogsägare.

Riksrevisionen anser att Skogsstyrelsens nuvarande arbete med att förhindra bland annat jäv är bra och att risken för att nuvarande arbetssätt påverkar myndighetens förtroende är lågt.

En viktig del i granskningen är hur hanteringen av områdesskydd och utbetalning av ersättning (Biotoper och NS) till anställd med skog görs. Det finns idag rutiner för detta men Riksrevisionen skriver:

Det kan finnas skäl att säkerställa att risken för oegentligheter kopplade till jäv bevakas, inte minst i områdesskyddsärenden. Eftersom det återkommande inträffar att anställda får ersättningar för områdesskydd, och det är en typ av ärende som kan vara extra känsligt för myndigheten, kan det också finnas skäl att överväga hur hanteringen av jäv i sådana ärenden dokumenteras.


Här kan du läsa hela rapporten: https://www.riksrevisionen.se/download/ ... PASSAD.pdf   TS
Avatar Fallback

Re: Nästan 50% har bisysslor av Skogsstyrelsens anställda

busholle  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#556279 Intressant men jag tror att engagemang i intresseorganisationer och politiska fåfrågespartier är en större jävs och förtroendefråga för riksrevisionen att ta tag i och då spelar det ingen roll om det är LRF, SN, SNF, WWF, älvräddarna, skydda skogen, LPo eller naturbrukarna.
Skogsägandet innehåller en större bredd och att du äger en fastighet innebär inte att en anställd gör ett sämre jobb.

Användarvisningsbild

Re: Nästan 50% har bisysslor av Skogsstyrelsens anställda

Badbollen  
#731416 Såväl Kalla Fakta som DN ser visst ett nyhetsvärde i att Skogsstyrelsens generaldirektör är skogsägare och har köpt på sig mer skog.

https://www.tv4.se/artikel/5lsD0zURHgBz ... s-miljoner

https://www.dn.se/sverige/generaldirekt ... lsyn-over/

Jaaa, skogsbruket är under attack?

Avatar Fallback

Re: Nästan 50% har bisysslor av Skogsstyrelsens anställda

Bosse1  
#731421 Gör nyckelbiotop.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).